Bakuu: kontaktjoonel hukkus viis Armeenia sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägi-Karabahhi tankid üles rivistatuna.
Mägi-Karabahhi tankid üles rivistatuna. Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani väed tapsid Mägi-Karabahhi kontaktjoonel Terteri rajoonis viis ning haavasid kümmet Armeenia sõdurit, teatas Aserbaidžaani kaitseministeerium.

Ükski Aserbaidžaani sõjaväelane viga ei saanud, seisis kaitseametkonna pressiteates. «Aserbaidžaani kaitseministeeriumi hinnangul avaldab Armeenia pool peagi teateid oma sõdurite hukkumistest, tuues erinevaid ettekäändeid,» kirjutati teates.

Armeenia teatas varem aseri luureüksuse katsest selle territooriumile siseneda. Samuti teatati ühe Aserbaidžaani sõduri surmast ning mitmest vigasaanust. Armeenia poolel Jerevani teatel ohvreid polnud.

Mägi-Karabahh on enamasti armeenlastega asustatud endine Aserbaidžaani autonoomne oblast, mille staatuse üle puhkes 1980. aastate lõpus relvastatud konflikt aserite ja armeenlaste vahel. Lahingutes hukkus hinnanguliselt 30 000 inimest ja ala läks Armeenia ja kohalike separatistide kontrolli alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles