ÜRO kutsus Indoneesiat üles surmamõistetutele armu andma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surmamõistetute mahalaskmise täideviimiseks mõeldud kamber
Surmamõistetute mahalaskmise täideviimiseks mõeldud kamber Foto: SCANPIX

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon kutsus laupäeval Indoneesia võime üles säästma surmamõistetud narkokurjategijate elu, kelle seas on üheksa välismaalast.

«Peasekretär pöördus Indoneesia valitsuse poole üleskutsega ära jätta kümne inimese hukkamine, kes on narkokuritegude eest surma mõistetud,» teatas Bani eestkõneleja.

Indoneesia võimud teavitasid laupäeval kaheksat uimastiäri eest surma mõistetud välismaalast ametlikult hukkamisest, samuti süüdi mõistetud prantslane on tänu Pariisi survele ajapikendust saanud.

Kõik kaheksa hukkamisteate saanut on toimetatud range režiimiga vanglasse Nusakambangani saarel, kus neid koos ühe indoneeslasest vangiga ootab mahalaskmine.

Uudis selle kohta, et hukkamisprotseduuri on pärast nädalaid kestnud viivitust alustatud, tuli pärast seda, kui Indoneesia ametiisikud laupäeval Nusakambagani lähedal linnas diplomaatidega olid kohtunud. Konsulaartöötajad sõitsid seejärel saarele vangidega kohtuma.

President Joko Widodo ei rahuldanud ühegi välismaalasest süüdimõistetu armuandmispalvet, põhjendades seda Indoneesia uimastiprobleemidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles