Eestlane Nepalis imestab katastroofist räsitud rahva viisakuse üle

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nepalis viibivat eestlast paneb imestama, et ehkki maavärina tõttu on paljud majad akendeta ja poed maha jäetud, siis kõik püsib puutumatuna – keegi ei rüüsta ega varasta.

Postimehega võttis ühendust Gert, kelle isa ja tema elukaaslane on hetkel Nepalis maavärina epitsentri juures. Eile oli tunda pidevaid järeltõukeid ning kogu linn oli kottpime.

«Isa ei söanda hoonesse minna ja proovib mõnda hoovi leida, kuid kõikjal on suhteliselt kõrged hooned ümber. Olukord on kohapeal päris kriitiline,» kirjutas Gert.

Ta lisas, et isa imestas tohutult Nepali rahva viisakuse üle. «Poodidel aknaid ees ei ole, poed on praegu n-ö maha jäetud, kuid kõik püsib puutumatult.»

Välisministeeriumi teatel viibib Nepali katastroofipiirkonnas teadaolevalt 25 Eesti kodanikku, nende seas ka üks matkajate grupp, kellega hetkel kontakti ei ole.

Matkajate reisikorraldaja on ettevõte Sandberg Reisid. Grupp sõitis Nepalisse 21. aprillil ning matkatakse Langtangi orus.

Sandberg Reiside esindaja Kaarel Liivamäe ütles eile Postimehele, et tema teada on reisijad saanud sugulastega ühendust, kuid ta ise ei ole reisijuhiga kontakti saanud. Tegemist on algajatele korraldatud matkaga, mis tähendab, et mägedes väga kõrgele ei tõusta.

Nepali pealinna Katmandu lähistel registreeriti eile ülivõimas maavärin magnituudiga 7,9.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles