Eesti ja Soome päästemeeskond ei lenda Nepali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine eile Kathmandus rusude vahel.
Naine eile Kathmandus rusude vahel. Foto: SCANPIX

Soome siseministeeriumi otsusel ei lähe Soome päästemeeskond Nepali ning sellega seoses jääb ära ka Eesti päästemissioon.

Soome kriisikeskuse ametniku Esa Ahlbergi sõnul langetati otsus põhjusel, et Nepali ametiisikud ei andnud meeskonda transportima pidanud lennukile maandumisluba. Soome päästemeeskonna eesmärgiks oli otsida rusudesse lõksu jäänud inimesi.

Eesti plaanis saata Nepaali 15-liikmelise päästeüksuse. «Kui ei lenda soomlased, siis ei saa sõita ka Eesti üksus, kuna lend oli planeeritud koos Soome päästjatega,» ütles päästeameti pressiesindaja BNSile.

Nepali võimud edastasid juba eile sõnumi, et riik ei vaja lisaabi rusudesse lõksu jäänud inimeste otsimisel, lisas Ahlberg.

Eesti päästeameti selgituse kohaselt katkestati missioon, kuna meeskond ei saanud kohale ja tehnilisi tõrkeid tekkis ka abi vastuvõtmisel. Eesti päästemeeskonna juht Kristian Sirp märkis, et kohapeal pole enam vaja nii palju otsingu- ja päästerühmi.

Nüüd korraldatakse Eesti päästemeeskonna ja varustuse tagasijõudmist. Millisel kujul saab Eesti edaspidi abi osutada, oleneb saabuvatest edasistest abipalvetest, teatas päästeamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles