Kaitseväe peastaap: Moskva must nimekiri igapäevatööd ei mõjuta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikse Ukraina poisi tehtud joonistusest tehtud plakat Lvivis.
Väikse Ukraina poisi tehtud joonistusest tehtud plakat Lvivis. Foto: SCANPIX

Kaitseväe peastaabi sõnul kaitseväe juhatajale kindralleitnant Riho Terrasele ja juhataja asetäitjale brigaadikindral Artur Tiganikule väljastatud Venemaa sissesõidukeeld Eesti kaitsejõudude igapäevatööd ei mõjuta.

"Venemaale reisimisega oli nii, nagu oli. Sinna niikuinii ei kippunud keegi reisima ja see ei sega tegelikult üldse," ütles kaitseväe peastaabi strateegilise kommunikatsiooni osakonna juhataja Vallo Toomet BNS-ile. "Et see nimekiri tehti, on väga huvitav fakt iseenesest, aga põhimõtteliselt ei ole sellest erilist midagi."

Venemaa koostatud mustas nimekirjas on 89 Euroopa Liidu poliitiku ja julgeolekuametniku seas kaheksa eestlast. Sissesõidukeelu said peale Terrase ja Tiganiku ka endine välisminister Kristiina Ojuland, Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili, kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu, justiitsminister ja endine kaitseminister Urmas Reinsalu, europarlamendi saadik Tunne Kelam ja kaitsetööstuses juhtivatel kohtadel tegutsev Andres Parve.

Hollandi peaminister Mark Rutte teavitas reedel, et Moskva on vastuseks Euroopa Liidu sanktsioonidele koostanud musta nimekirja nendest poliitikutest, kellele on Venemaale pääs keelatud.

Soome ajaleht Helsingin Sanomat märkis, et eestlased on võrreldes oma rahvaarvuga esindatud eriti jõuliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles