Hiina peaminister kutsus Kreekat üles eurotsooni jääma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Li Keqiang
Li Keqiang Foto: SCANPIX

Hiina peaminister Li Keqiang kutsus esmaspäeval Kreekat üles eurotsooni jääma ja pakkus ühtlasi toetust võlakriisi lahendamisel.

«Hiina soovib näha Kreekat eurotsoonis ja me kutsume võlausaldajaid üles Kreeka valitsusega võimalikult kiiresti kokkuleppele jõudma,» ütles peaminister kommenteerides teemat Brüsselis Euroopa Liidu juhtidega kohtudes.

«Hiina soovib näha edasiminekuid, et mõlemad Kreeka ja Euroopa saaksid praegustest väljakutsetest ja kriisist jagu ning jätkaksid õitsengu teel,» lisas Li.

Peaminister ei täpsustanud, kas Peking on valmis raskel hetkel Ateenale laenu pakkuma, kuid vihjas, et Hiina on teinud omi jõupingutusi aitamaks Kreekal võlgadest jagu saada.

Hiina välisministeerium teatas samal ajal, et Pekingi arvates on eurotsoonis piisavalt tarkust, oskusi ja ka vahendeid kriisi lahendamiseks.

Kreeka valitsus lükkas nädalavahetusel tagasi võlausaldajate - Euroopa Komisjon, Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) ja Euroopa Keskpank - reformiettepanekud, mis võimaldanuks heakskiitmise korral Ateenal saada abipaketi viimase, 7,2 miljardi euro suuruse laenumakse.

Laenuandjate abipakett lõppeb 30. juunil.

Kreeka korraldab 5. juulil laenuandjate reformiettepanekute üle rahvahääletuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles