Kanada laiendas Venemaa vastaseid sanktsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada peaminister Stephen Harper.
Kanada peaminister Stephen Harper. Foto: Reuters / Scanpix

Kanada võimud laiendasid sanktsioone Venemaa vastu lisades nimekirja kolm Venemaa kodanikku ning 14 ühendust ja ettevõtet, teavitati esmaspäeval Kanada välisministeeriumi internetiküljel.

Musta nimekirja lisatud isikud on Aleksander Dugin, Pavel Kaništšev ja Andrei Kovalenko, kes on ühenduse Euraasia Noorte Liit juhtivliikmed. Euraasia Noorte Liit on 2005. aastal loodud poliitiline organisatsioon, mis tegutseb filosoof Dugini juhitava Rahvusvahelise Euraasia Liidu alluvuses. Nimekirjas on ka mainitud ühendus eraldiseisvalt.

Veel lisati sanktsioonide nimekirja mootorrattahuviliste klubi Ööhundid ka Konstantin Malofejevi fond Marshall Capital. Järgnevad kaitsetööstusettevõtted Sirius, United Aircraft Corporation (UAC) ja Stankoinstrument, helikopteritootja Oboronprom, Tuula Relvatehas, Chemcomposite ja High Precision Systems. Pole unustatud ka nafta- ja gaasihiide Gazpromi, Gazprom Nefti, Surgutneftegazi ja Transnefti.

Kanada sanktsioonide nimekiri kattub pea üheselt USA omaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles