Moskva: Kreeka astus referendumiga sammu lähemale eurost loobumisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreml
Kreml Foto: SCANPIX

Kreeka astus sammu võrra lähemale eurotsoonist lahkumisele, ütles Vene asemajandusminister Aleksei Lihhatšov pühapäeval, kui rahvusvaheliste kreeditoride reformiettepaneku üle korraldatud rahvahääletuse tulemused näitasid «ei»-leeri võitu.

Lihhatšovi sõnul ei ole võimalik mitte mõista, et see tähendab «sammu eurotsoonist lahkumise suunas».

Kui loetud oli 50 protsenti häältest, olid ettepaneku vastased saanud rohkem kui 61-protsendise toetuse.

«Kreeka võimalik lahkumine eurotsoonist oleks Euroopa Liidule omamoodi šokiteraapia,» ütles Lihhatšov, prognoosides euro odavnemist dollari suhtes, kuid mitte katastroofilisel viisil.

Kui Euroopa Liit teeb õiged järeldused, toimub eurotsoonis eelarve valdkonnas puhastumine ja euro tugevneb taas, ütles Vene asemajandusminister.

Juhul, kui aga veel mõni riik peaks Kreekast eeskuju võtma ja eurotsoonist lahkuma, siis oleks sellel Euroopa Liidule ja eurole parandamatud tagajärjed, ütles Lihhatšov, kuid lisas samas, et see on ebatõenäoline, kuid teoreetiliselt võimalik stsenaarium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles