Minister: Ungarisse on sel aastal saabunud juba 100 000 migranti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid eile Ungaris Szegedi linnas.
Migrandid eile Ungaris Szegedi linnas. Foto: SCANPIX

Ungarisse on sel aastal saabunud juba üle 100 000 migrandi, nendest enamik Serbia kaudu, teatas täna Ungari välisminister.

Nii Ungari kui Serbia on sattunud seoses immigratsiooniga tõsise pinge alla, ütles Péter Szijjártó.

«Sel aastal on EL-is kõige rohkem ebaseaduslikke sisserändajaid saabunud Ungarisse,» ütles ta Roszke piiriületuspunkti taasavamisel koos Serbia ametivenna Ivica Dačićiga.

Ungari lõpetab nelja meetri kõrguse turvatara ehitamise Serbia piirile augusti lõpuks.

Viimastel nädalatel, eriti alates sellest, kui Ungari hoogustas piiritõkke ehitamist, on riiki saabunud rohkem kui 1500 inimest päevas.

Serbia on olnud turvatara ehitamise vastu, kuid Dačići sõnul tuleb ka põgenikevoolu ohjeldada.

«Ungari valitsuse sümboolne sõnum, mis ta saadab turvatõkke ehitamisega, ei ole meie jaoks hea,» sõnas Serbia minister. «Kuid me saame täiesti aru... migrantide probleemist,» lisas ta.

Ungari muutis hiljuti oma migratsioonipoliitikat. Mitmed meetmed nagu asüülitaotlejate kohtumenetluse kiirendamine ja nende kinnipidamisaja pikendamine jõustuvad laupäeval.

Budapest kandis ka Serbia, Kosovo ja Makedoonia ohutute riikide nimekirja, mis tähendab, et nendesse riikidesse on turvaline põgenikke tagasi saata.

Poliitikat on kritiseerinud inimõigusorganisatsioon Amnesty International.

«See on halvasti varjatud katse Ungari poolt pageda oma rahvusvahelise ja riikliku õiguse sätestatud kohustusest pakkuda abi asüülitaotlejatele, kellele on rahvusvahelistelt tagatud õigus kaitset järele,» sõnas Euroopa ja Aasia büroo direktor John Dalhuisen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles