Pildid: Hamburgis plahvatas endine Teise maailmasõja varjend

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad täna Hamburgis põlengukohas.
Tuletõrjujad täna Hamburgis põlengukohas. Foto: SCANPIX

 Täna sai vähemalt 27 inimest tõsiselt vigastada, kui varahommikul plahvatas Hamburgis hoone, mida Teise maailmasõja ajal kasutati varjendina.

Tuletõrje teatel pole praegu veel kindel, millest kell 4.30 lahvatanud põleng alguse sai. Sündmuskohale saabus tuletõrje, kes hakkas põlengut kustutama ja hoonet tühjaks laadima. Viimase protsessi ajal toimus ka plahvatus, 16 tuletõrjujat ja kohalikku elanikku said kergemaid vigastusi ning 11 raskemaid. Viimaste hulgas oli kaheksa tuletõrjujat.

Plahvatus oli sedavõrd tugev, et pealtnägijate sõnul pani see jalgrattad õhus lendama.

Hoones ladustati kahel korrusel kokku üle saja tonni eeterlikke õlisid ning nagu ütles üks tuletõrjuja Focus.de-le, on sündmuskohal siiani tunda roosilõhna.

Võimud evakueerisid 60 ümberkaudsete majade elanikku, kes toimetati ohutusse kohta. Päästeteenistusjad otsivad lähedalasuvaid hooneid läbi, et võimalikke vigastatuid leida.

Tuletõrje hinnangul ujutatakse maja nüüd vahuga üle, põlengukohta sisse inimesi ei saadeta. Aega läheb kustutamistöödega vähemalt tänase pärastlõunani.

Fotod: Scanpix
Fotod: Scanpix Foto: DANIEL BOCKWOLDT/AFP
Foto: DANIEL BOCKWOLDT/AFP
Foto: DANIEL BOCKWOLDT/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles