Kümnete migrantide surmas kahtlustatud mehed astusid Ungaris kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austriast Parndorfi lähistelt leitud surnukehadega veok.
Austriast Parndorfi lähistelt leitud surnukehadega veok. Foto: SCANPIX

Ungaris astus täna kohtu ette neli isikut, keda kahtlustatakse seotuses Austria maanteel hüljatud veokist leitud 71 surnud migrandi hukkumisega, ütles kohtus viibinud AFP reporter.

Prokuröride sõnul soovisid nad hoida kolme bulgaarlast ja ühte afgaani vahi all kuritöö erakordse iseloomu, smugeldatud isikute surma ja kriminaalkorras karistatava inimsmugeldamise ärilaadsel moel toimepanemise tõttu.

Ametnikud soovisid kahtlusaluste eelvangistusse võtmist kuuks ajaks, et uurijad saaksid lõpetada juurdluse juhtumi asjaolude väljaselgitamiseks.

Politsei hinnangul on kahtlusalused madala tasandi liikmed ühes inimsmugeldamisega tegelevas jõugus, mis üritab teenida raha Euroopasse saabuvate kümnete tuhandete migrantide pealt.

Kohtuistung toimus Ungari pealinnast Budapestist 90 kilomeetrit lõunas asuvas Kecskemétis.

Austria idapoolseima liidumaa Burgenlandi maantee parkimisalal asuti neljapäeval uurima mahajäetud külmutusveokit, millest leiti 71 sisserändaja surnukehad. Ohvrite seas on 59 meest, kaheksa naist ja neli last. Võimude hinnangul olid nad kõik ilmselt süürlased.

Veokil oli Ungari numbrimärk ja ühe Slovakkia linnukasvatuse logo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles