Fotod, mis muutsid süürlasest põgenikisa ja ta tütre elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud Liibanonis
Süüria põgenikud Liibanonis Foto: SCANPIX

Süüriast pärit üksikisa oli Liibanoni pealinna Beiruti tänaval kauplemas pastapliiatseid koos ta süles maganud tütrega.

Abdul Halim Attaril on raske sellises olukorras pere toita, kuid siis sekkus saatus ja ta sai sotsiaalmeedias kuulsaks, edastab Al-Jazeera.

Tänaval kaubitsenud lootusetus olukorras isast ja ta lapsest tehti fotod, mis hakkasid sotsiaalmeedias levima.  

Foto kurnatud isast ja ta magavast tütrest Reemist jäi silma Islandi ajakirjanikule Gissur Simonarsonile, kes otsustas neid aidata.

Simonarson hakkas otsima, kus isa ja tütar olla võivad ning leidis nad Beirutist.

«Lõpuks leidsin nad! Mul kulus selleks aega, kuid asi oli vaeva väärt. Saan neid nüüd aidata,» teatas islandlane Twitteris.

Ta käivitas sotsiaalmeedias süürlaste perele rahakogumise kampaania, eesmärgiga saada kokku 5000 dollarit. Kahe päevaga oli koos märgatavalt suurem summa – 130 000 dollarit ja annetuste tegemine ei ole veel lõppenud.

Beirutis põgenike eest hoolitsev organisatsioon teatas Attarile, et Islandi ajakirjaniku eestvedamisel kogutakse tema ja ta pere jaoks raha. Süürlane oli seda kuuldes nutma puhkenud.

Simonarsonil õnnestus vahendajate kaudu suhelda Attariga otse ja süürlane teatas, et kuna raha on üsna palju, siis tahab ta selle summaga aidata ka teisi Liibanoni põgenenud süürlasi.

Attari sõnul jätab ta endale nii palju, et tema, ta tütar ja teised pereliikmed saaksid süüa ja laps saaks minna Beirutis kooli.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles