Moskva süüdistab Lätit Vene meedia diskrimineerimises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pervõi Baltiskii Kanali stuudio Riias.
Pervõi Baltiskii Kanali stuudio Riias. Foto: SCANPIX

Vene välisministeerium kritiseeris Läti otsust keelduda Venemaa uue uudisteagentuuri Rossija Segodnja esinduse registreerimisest, mida Moskva tõlgendab massimeedia diskrimineerimisena.

Vene välisministeeriumi teatel keeldus Läti Rossija Segodnja esindust registreerimast, kuna selle sisu olevat vastuolus Läti põhiseadusele.

Vene välisministeerium märkis avalduses, et Läti sai registreerimisavalduse 29. aprillil ning on selle läbivaatamist korduvalt edasi lükanud. Läti ajakirjandus on laialdaselt kajastanud Läti ametiisikute ja poliitikute üleskutseid esindust mitte registreerida, lisas Vene välisministeerium, nimetades seda otseseks surveavalduseks Läti ettevõtete registrile.

«Venemaa on pööranud korduvalt tähele Läti juhtkonna «uuenduslikele meetoditele» inforuumi tsenseerimisel, mis on vastuolus Läti rahvusvaheliste kohustustega sõna- ja ajakirjandusvabaduse tagamisel,»  märkis Vene ministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles