Porošenko: Kiievi vägivald on «noahoop selga»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajate ja korrakaitsjate kokkupõrked ülemraada juures.
Meeleavaldajate ja korrakaitsjate kokkupõrked ülemraada juures. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko ütles esmaspäeval, et Kiievi rahutuste korraldajad väärivad karmi karistust, nimetades vägivalda «noahoobiks selga».

Ülemraada hoone juures puhkesid esmaspäeval julgeolekujõudude ja põhiseadusmuudatuste vastaste vahel kokkupõrked. Viimastel andmetel on hukkunud üks rahvuskaartlane, haiglatesse viidud 122 ning vahistatud üle 30 inimese.

«See oli Ukraina-vastane aktsioon, mille eest väärivad eranditult kõik selle korraldajad - kõik nad on poliitiliste jõudude esindajad -, karmi karistust,» ütles Porošenko telepöördumises.

Raada kiitis esmaspäeval esimesel lugemisel heaks detsentraliseerimist sisaldava põhiseadusmuudatuste eelnõu.

Presidendi sõnul on võimuliidu parlamendienamus ülemraadas endiselt olemas.

«Tänase hääletusega, nagu ikka põhiseadust puudutavate teemade puhul, ühinesid parlamendifraktsioonide välised jõud. Põhiseadusmuudatused peavad ühendama kogu ülemraada. See ei tähenda mingil juhul koalitsiooni muutmist. Olemasolev võimuliit jätkab tänastele sündmustele vaatamata tööd,» lausus riigipea.

Tema sõnul on see Ukraina huvide jaoks vajalik. «Teisi valikuvõimalusi ei kaaluta isegi teoreetiliselt,» rõhutas Porošenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles