Austria politsei päästis «ratastel vangikongist» 24 migranti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria politsei kontrollib varasemast enam veokeid ja kaubikuid.
Austria politsei kontrollib varasemast enam veokeid ja kaubikuid. Foto: SCANPIX

Austria politsei teatas teisipäeval 24 afgaanist migrandi päästmisest kaubikust, mis meenutas «ratastel vangikongi».

«Sõiduk vedas 24 Afganistani alaealist, enamik neist vanuses 16-17. Nad olid ohtlikusse sõidukisse surutud nagu asjad, topitud väga väikses ruumis üksteise peale,» ütles politsei pressiesindaja AFPle.

Korrakaitsjate teatel olid kaubiku aknad ja külguksed kinni keevitatud. Aknad olid pihustatud musta värviga, akende siseküljele oli keevitatud rest, väljast oli uks kinnitatud riiviga, sõnas pressiesindaja. «See meenutas ratastel vangikongi.»

Kaubiku rumeenlasest juht põgenes sündmuskohalt pärast seda, kui politsei sundis sõiduki Viinis peatuma. Politseil õnnestus ta hiljem politseikoera abil tabada. Päästetud afgaanid arstiabi ei vajanud.

Austria politsei on hoogustanud veokite ja kaubikute kontrollimist pärast 71 migrandi surnukeha leidmist neljapäeval riigi lääneosas kiirteele jäetud veokist.

Reedel leiti Austria idaosast veel üks veok, kuhu oli peidetud 26 migranti. Kolm väikelast tuli veepuuduse tõttu haiglasse viia.

Paljud augustis Ungarisse sisenenud 50 000 migrandist loodavad jõuda Saksamaale ja Rootsi, mis tähendab läbisõitu Austriast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles