Arvatavad migrandid blokeerisid liikluse Eurotunnelis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Calais´ jaamas rongi ootavad reisijad.
Calais´ jaamas rongi ootavad reisijad. Foto: SCANPIX

Viie Eurostari rongi reisijad jäid eile hilisõhtul Eurotunnelis pimedusse pärast seda, kui tundmatud isikud blokeerisid Prantsusmaal Calais's raudteerööpad, teatas reisifirma.

«Meil on tunneli Prantsusmaa poolses osas sissetungijad, mis tähendab liiklussulgu. Ühtekokku on seisatud viis rongi mõlemal poolel,» ütles Eurostari pressiesindaja, lisades, et peatati neli rongi Prantsusmaal ja üks Suurbritannias.

Raudteerööpad blokeeriti Eesti aja järgi kella 23.30 paiku ööl vastu tänast.

«Ootame politseilt tsooni puhastamist, et rongid saaksid jätkata ja liiklus taastuda. Kuna me ei tea, millal raudtee puhtaks tehakse, ei oska me öelda, kaua rongid peavad tunnelis ootama,» sõnas ta.

Prantsusmaa ja Suurbritannia on rakendanud erakorralisi meetmeid, et tulla toime Prantsusmaad Inglise kanali alt Suurbritanniaga ühendava Eurotunneli kaudu saareriiki pääseda üritavate migrantidega.

Ligi 3000 Calais's olevat migranti teeb üha rohkem katseid üle kavaldada lootusetus vähemuses olevaid julgeolekutöötajaid, et jõuda tunneli kaudu Suurbritanniasse.

Reisijate sõnul on tingimused Eurostari rongides muutumas talumatuks.

«Oleme tunneli sissepääsu juures oodanud peaaegu neli tundi. Nüüdseks oleme elektrita ja meid on jäetud pimedusse,» ütles Pariisist Londonisse suunduva Eurostari rongi reisija Geraldine Guyon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles