Venemaa tahab Valgevenesse lennuväebaasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Su-27
Su-27 Foto: SCANPIX

Venemaa tahab sõlmida Minskiga lepingu Vene lennuväebaasi rajamiseks Valgevenesse, ütles Venemaa peaminister Dmitri Medvedev kolmapäeval.

Venemaa valitsus arutab ettepanekut sõlmida leping lennuväebaasi saamiseks Valgevenes.

«Järgmisel nädalal toimub Valgevenes Euraasia valitsustevahelise nõukogu istung. Arutame ettepanekut sõlmida leping Valgevenes asuva Venemaa lennuväebaasi kohta, mis tuleks saata presidendile. Selle eesmärk on tagada liitriigi välispiiride õhuvalve,» lausus Medvedev.

Lisaks oli istungi päevakorras kaks dokumenti, mis täiendavad liitriigi territooriumile sisenemise ja lahkumise korralduse reegleid.

Tema sõnutsi puudutavad dokumendid muu hulgas võõrriigi kodaniku või kodakondsuseta isiku riiki sisenemise keelamise aluseid.

Enne seda teatas õhu- ja kosmosejõudude ülemjuhataja kindralpolkovnik Viktor Bondarev, et Babruiskisse Valgevenes luuakse 2016 Venemaa lennuväebaas SU-27 lennukite tarvis.

«2016. aastal luuakse Valgevenesse Venemaa lennuväebaas. Seal hakkavad asuma hävitajad SU-27,» ütles Bondarev.

Tema sõnutsi jäävad Venemaa lennukid Babruiski sõjaväelennuväljale, mille ümberehitamiseks on tehniline ülesanne juba valmis. Mõni Venemaa hävitaja SU-27 asub ka Valgevene teisel sõjaväelennuväljal Baranavitšõs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles