Assad: Moskva sekkumine Süürias on eluliselt tähtis kogu Lähis-Idale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria väed Assadi fotot kandva lipuga.
Süüria väed Assadi fotot kandva lipuga. Foto: SCANPIX

Süüria presidendi Bashar al-Assadi sõnul on Venemaa sõjalise sekkumise edukus elulise tähtsusega kogu Lähis-Idale.

«Venemaa, Süüria, Iraagi ja Iraani allianss peab õnnestuma, vastasel juhul hävib kogu regioon,» ütles Assad Iraani riigimeedias pühapäeval avaldatud usutluses.

Iraak teatas 27. septembril äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastase võitluse tarbeks infokeskuse loomisest Bagdadis, milles hakkavad osalema ka Iraan, Süüria ja Venemaa.

Moskva alustas õhulöökidega Süürias 30. septembril. Venemaa väitel on need suunatud IS-i vastu, kuid lääneriikide sõnul on rünnakute peamiseks sihtmärgiks Assadi vastustav mõõdukas opositsioon.

«Koalitsiooni edu tõenäosus on suur ja mitte tähtsuseta,» lausus Assad, hoiatades, et Süüria liitlaste makstav hind sekkumise eest on «kindlasti kõrge».

Assad kutsus lääneriike liitma sõjajõud äärmuslaste-vastaseks võitluseks. Lääneriigid alustasid koos Pärsia lahe riikidega õhulööke IS-i vastu juba 2014. aasta septembris.

«Kui need riigid liituvad tõsiselt ja siiralt terrorismivastase võitlusega, vähemalt neil (äärmuslastel) toetuse saamise peatamiseks, siis saavutame tulemusi palju kiiremini,» lisas Assad.

Lääne- ja Pärsia lahe riigid nõuavad Assadi lahkumist võimult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles