Moskva: Vene sõjalennuk sattus Türgi õhuruumi «ebasobiva» ilma tõttu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lahingulennukid Su-34 Süürias
Vene lahingulennukid Su-34 Süürias Foto: SCANPIX

Türgi õhuruumi nädalavahetusel rikkunud Vene sõjalennuk tegi seda «ebasobivate ilmastikutingimuste» tõttu, teatas Moskva esmaspäeval.

Vene sõjalennuk Su-30 sisenes mõneks sekundiks Türgi õhuruumi 3. oktoobril pärast kavapärase lahinglennu sooritamist, manööverdades mägisel ja metsaga kaetud ala kohal enne Hmeimimi õhuväebaasi naasmist, ütles Vene kaitseministeeriumi pressiesindaja kindralmajor Igor Konašenkov.

«Pärast andmete kontrollimist ja analüüsi astus Vene õhujõudude lennusalk Süürias vajaminevad sammud taoliste juhtumite vältimiseks tulevikus,» lisas ta.

Süüria Hmeimimi õhuväebaas asub piirist Türgiga umbes 30 kilomeetri kaugusel, lausus Konašenkov.

Teatud kliimatingimustes läheneb lennuk õhuväebaasile põhjast. «Seetõttu oli see vahejuhtum sel alal ebasoodsate ilmastikutingimuste tulemus. Siin pole leida mingit vandenõuteooriat,» lisas kindralmajor.

«Mis puudutab teavet, et Türgi sõjalennukeid jälitas pühapäeval tundmatu MiG-29 lahingulennuk, siis Vene lennusalgal pole sellega mitte mingit pistmist.»

Konašenkovi sõnul saatis Vene kaitseministeerium omapoolsed selgitused Türgile 4. oktoobril Venemaal asuvas Türgi saatkonnas tegutsevale sõjaatašeele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles