Prantsusmaa alustas Islamiriigi vastu videokampaaniat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Prantsusmaa valitsus käivitas kampaania, mille sisuks on videointervjuud perekondadega, kelle lapsed on reisinud Süüriasse või Iraaki ja liitunud seal terrorirühmitustega nagu Islamiriik (ISIS).

Intervjuude eesmärk on panna potentsiaalseid Lähis-Idasse sõdima minejad mõtlema ümber veel enne, kui nad reisiga alustavad. Videotelt on näha džihaadiga ühinenute pereliikmete ja lähedaste ängistust noorte üle, kellest mõni oli ära minnes vaid 17-aastane. Samuti lõi siseministeerium spetsiaalse veebikülje nimega «Peatage džihadism», mis pakub nõustamist nii võimalikele tulevastele islamivõitlejatele kui nende vanematele.

Peaminister Manuel Vallsi sõnul kuulub islamistlikesse rühmitustesse 1300 Prantsusmaa kodanikku, nendest ligi 500 viibib praegu Süürias ja Iraagis. «Prantsusmaal endal on sadu, võib-olla isegi tuhandeid noori inimesi, keda ähvardab radikaliseerumine. See on hiiglaslik väljakutse ja sellepärast me kasutamegi perekondi, et saada oma sõnum kõlama,» ütles peaminister.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles