Putin arutas Vene julgeolekunõukoguga sõjalist operatsiooni Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Suhhoi Su-30 Süürias Hmeymimi õhubaasis.
Vene Suhhoi Su-30 Süürias Hmeymimi õhubaasis. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin arutas laupäeval Sotšis Vene julgeolekunõukogu liikmetega olukorda Süürias ja Vene õhujõudude operatsiooni kulgu riigis.

«Putin pidas julgeolekunõukogu alaliste liikmetega lühiistungi, mille käigus arutati olukorda Süürias ja Vene õhujõudude operatsiooni Süüria sõjaväe pealetungi toetuseks,» ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov.

Kohtumisel arutati ka terrorismi ja äärmusluse vastase võitluse laiemat konteksti, sõnas ta.

«President saatis Türgi rahvale taas kaastundeavalduse Ankaras täna toime pandud terroriaktiga seoses,» lisas Peskov.

Istungil arutati ka Venemaa ees seisvaid tähtsaid sotsiaalmajanduslikke küsimusi, ütles Kremli pressiesindaja.

Istungil osalesid lisaks Putinile peaminister Dmitri Medvedev, föderatsiooninõukogu spiiker Valentina Matvijenko, riigiduuma spiiker Sergei Narõškin, presidendi personaliülem Sergei Ivanov, julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev, siseminister Vladimir Kolokoltsev, välisminister Sergei Lavrov, kaitseminister Sergei Šoigu, föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) direktor Aleksandr Bortnikov, välisluureteenistuse (FSB) juht Mihhail Fradkov, julgeolekunõukogu sekretäri asetäitja Rašid Nurgalijev ja nõukogu alaline liige Boriss Grõzlov.

Venemaa alustas Süürias õhurünnakuid president Bashar al-Assadi vastastele 30. septembril.

Moskva väitel rünnatakse sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) sihtmärke. Lääs, Türgi ja mitu Araabiamaad on teatanud, et suur osa Vene õhurünnakutest on olnud suunatud Assadi-vastase mõõduka opositsiooni pihta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles