Newsweek: Poola peaminister kardab pealtkuulamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Donald Tusk tänavu juunis Bukarestis toimunud pressikonverentsil.
Poola peaminister Donald Tusk tänavu juunis Bukarestis toimunud pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Poola pea­mi­nis­te­r Donald Tusk kardab peaaegu paranoiliselt pealtkuulamist, väidab eilses numbris ajakiri News­week Polska.

Viis aastat paremtsentristlikku valitsust juhtinud Tusk on hakanud muust maailmast eralduma – väldib telefonivestlusi ja jalutamist linna peal ning ei tunne end turvaliselt isegi kontoris, vahendas Helsingin Sanomat ajakirja uudist.

«Pea­mi­nis­tri ka­bi­ne­ti aknad avanevad pargile ja Tus­k kardab, et teda jälgitakse sealtki,» väidab Newsweek. Konfidentsiaalseid vestlusi pidades tõmbab ta kardinad ette ja sekretär viib minema külaliste mobiiltelefonid.

Tuskil on kokku kolm mobiiltelefoni, millest kaasas kannab vaid vana No­kiat. Tema kantse­leiülem Tomasz Arabski ütleb, et mida keerulisem mobiil on, seda hõlpsam on seda pealt kuulata.

Tus­ki ettevaatliku käitumise taga on ilmselt sügav umbusk Poola kolme julgeolekuteenistusse, oletab News­week. Kodanikeplatvormi-nimelist erakonda juhtiv Tusk kahtlustab, et võimu nimel võitlevad klikid tahavad teda šantažeerimise eesmärgil lõksu meelitada.

Poola mee­dia on viimastel nädalatel uurinud Tuski poja seost ühe kokku kukkunud püramiidskeemiga. Peaminister suhtleb temaga nüüd vaid minia kaudu, kirjutas News­week.

Tusk ise pole ajakirja väiteid kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles