Saksa spetsialistid tegid kindlaks toidumürgituse algallika

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värsked aedmaasikad
Värsked aedmaasikad Foto: SCANPIX

Robert Kochi instituudi eksperdid tegid kindlaks, et Saksa ligi 11 200 koolilapsele põhjustasid toidumürgituse Hiinast pärit sügavkülmutatud maasikad.

Noroviirus hakkas laste seas levima septembri lõpus, vahendas ARD Saksimaa tervishoiuministeeriumi esindajat. Instituudi spetsialistid nimetasid sellele järgnenud epideemiat kõige laiaulatuslikumaks toidumürgituseks Saksamaal.

See osa maasikate partiist, mis koolides veel alles oli, hävitati. Sööklates valmistati maasikatest kompotti, mida lastele pakuti koos mannapudruga. Lapsed haigestusid siis, kui maasikaid ei keedetud piisavalt kaua.

Ajalehe Frankfurter Allgemeine Zeitung kirjutas, et Hiina lükkas süüdistused ebakvaliteetsest toodangust tagasi. Marjade kvaliteedis oli kindel Qingdao sadamalinnas väliskaubanduse kontrolliga tegelev ametnik. Saksa ajakirjanikud oli selgitanud välja, et marjad veeti Saksamaale just selle sadama kaudu.

Robert Kochi instituudi spetsialistid kinnitasid, et laste hulgas levinud noroviiruse epideemia on läbi. Pärast 7. oktoobrit uusi haigestumisi pole registreeritud.   

Hiina on üks peamine sügavkülmutatud maasikate sissevedaja Saksamaale toote odavuse tõttu. Kõnealuste marjade import Hiinast ulatus mullu 31,2 tonnini ehk 33 miljoni euroni. Võrreldes 2009. aastaga on Hiinast pärit maasikate sissevedu Saksamaale suurenenud enam kui kolm korda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles