Per Looks tekitab Põlissoomlaste seas vastakaid tundeid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Soini
Timo Soini Foto: SCANPIX

Põlissoomlasi pahandas kohalikel valimistel kandideerivate inimeste üle irvitav netilehekülg, erinevate kõmudega harjunud parteiliider Timo Soini suhtus Per Looks-nimelisse netisaiti rahulikult.

Parteibüroo on kindel, et netilehekülg halvustab erakonda ja selle liikmeid ning tõenäoliselt on see jätkuks vasakmeedia laimukampaaniale, vahendas iltasanomat.fi.

 «Soome on täis minusuguseid koleilusaid mehi, kes üldiselt on usaldusväärsed. Põlissoomlased on inimestel meeles ja südames, kui valimised hakkavad lähenema. Sellest see netilehekülg räägibki,» kommenteeris Soini.    

Sotsiaalmeedias palju kõmu tekitanud netisaiti märgati ka naaberriigis Rootsis. «Need poliitikud tahavad muuta Soomet,» alustas ajaleht Aftonbladet. Väljaande teatel pilgatakse põlisoomlaste kandidaate nende välimuse tõttu.   

Netileheküljed loonud graafiline disainer kinnitas Nelonenile, et tal polnud mingit poliitilist motiivi. Tema ideeks oli naerda välja Helsingi tänavamoodi esitlev Hel Looks blogi.

Soomes on poleemika Per Looks netilehekülje ümber tekitanud uusi saite: Kok Looks tutvustab Kokoomuse ehk Koonderakonna poliitikuid, Vih Looks roheliste ja Pir Looks Piraadipartei omi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles