Helsingi ööklubis tulistanud vietnamlane tunnistas teo üles

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: www.poliisi.fi

Helsingis Kamppi kaubanduskeskuses asuvas ööklubis The Tiger kahte meest tulistanud vietnamlane tunnistas teo üles.

Politseinikud pidasid eelmisel teisipäeval kinni 39-aastase Vietnamist pärit mehe, keda kahtlustati meelelahutusasutuses tulistamises, teatas politseiamet.

Helsingi ringkonnakohus andis mõni päev hiljem loa võtta mees vahi alla, kuna ta on tõenäoliselt süüdi tapmiskatses ja jõhkras vägivallatsemises.  

Uurijad on teinud kindlaks, et kokku tulistas kahtlusalune kolm lasku. Ta jõudis  ööklubist lahkuda enne politseinike saabumist.

Politseinike sõnul on tõenäoline, et ühe ohvri ja hilisema tulistaja vahel oli puhkenud enne sõnasõda ja tekkinud rüselemine. Tulistaja ega ohver ei tundnud varasemast ajast teineteist.

Intsidendis sai haavata kaks meest. Tõsisemalt viga saanud 26-aastane mees on nüüdseks haiglast välja saanud. Kergemaid vihastusi saanud 28-aastane mees lubati haiglast koju päev pärast intsidenti.

Politseinikud jõudsid oletatava tulistajani tunnistajatelt saadud kirjelduse järgi. Juhtunu eeluurimine jätkub osaliste ja tunnistajate küsitlemisega.

Süüdistuse esitamise viimane tähtaeg on 17. jaanuar 2013. Relva pole politseinikud siiani leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles