Helsingis tulistanud vietnamlane omab mahukat kuritegude registrit

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes tulistanud vietnamlast taheti 3,5 aastat tagasi riigist välja saata, mingil põhjusel seda ei tehtud.
Soomes tulistanud vietnamlast taheti 3,5 aastat tagasi riigist välja saata, mingil põhjusel seda ei tehtud. Foto: SCANPIX

Soome migratsiooniametnikud olid andnud korralduse saata Helsingi ööklubis tulistanud vietnamlane riigist välja juba rohkem kui kolm aastat tagasi, kuid seda mingil põhjusel ei tehtud.

Politseinike oletusel tulistas 38-aastane vietnamlane ööklubis The Tiger kahte meest. Kahtlusalune on teo üles tunnistanud.  

Telekanali Nelonen andmetel ulatub vietnamlase kuritegude register Soomes paarikümne aasta taha.  Mees on mõistetud süüdi kümnetes kuritegudes, mille seas on näiteks võõra omandiga ja narkootikumidega seotud kuriteod.   

Seadusrikkumistest tõsiseim leidis aset 2009. aasta sügisel, kui kohus karistas teda teleskoopnuiaga peksmise tõttu 2,5-aastase vangistusega.

Neloneni andmetel oli migratsiooniametnike otsus jõus ja mehe oleks saanud Soomest välja saata kohe pärast vanglast vabanemist. Selle asemel vormistati talle hoopis ajutine elamisluba, mis kaotab kehtivuse 23. novembril.  

Ükski ametnikest, keda telekanal küsitles, ei osanud või ei tahtnud öelda, miks väljasaatmisotsusest loobuti.

Helsingis Kamppi kaubanduskeskuses asuvas ööklubis The Tiger tulistati kahte meest ööl vastu 30. septembrit. Mõlemad vajasid haiglaravi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles