Putini kured naasid kodukanti lennukiga

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deltaplaanil istuv Vladimir Putin koos  kurega.
Deltaplaanil istuv Vladimir Putin koos kurega. Foto: SCANPIX

Kuus kurge, kellele deltaplaaniga lennanud president Vladimir Putin oli näidanud teed lõunasse, keeldusid jätkamast teekonda talvitumispaika.

Linnud pöördusid kodusele looduskaitsealale tagasi lennukiga, vahendas Interfax.

Riikliku loodusjärelevalveameti teatel ei suutnud kured ühineda sookurgede parvega, et lennata koos nendega Kasahstani ja Usbekistani.

Valgekurgede lend talvitumisala poole algas Jamali Neenetsi autonoomsest ringkonnast. Tegemist on väljasuremisohus olevate lindudega, mis tõttu hoiavad teadlased neil silma peal.   

Kuna noored linnud ei leia teed lõunasse ilma vanema ja kogenud juhita, liiguvad ornitoloogid nendega kaasa. Niisuguse eksperimendi ühest etapist võttis 5. septembril osa valgesse riietunud president Putin.  

Pärast seda saatsid teadlased neid kuni Tjumeni oblastini. Plaani järgi pidid valgekured liituma täiskasvanud sookurgedega ja lendama koos nendega Kesk-Aasiasse.

Loodusjärelevalveameti teatel lendasid Tjumeni oblastis Valgel järvel elavad sookured lõunasse, kuid ilma valgekurgedeta. Interfaxi allika sõnul ei suutnud kuus haruldast kurge täielikult kohaneda. «Nad jõudsid hilja kohale,» tõdes ta.  

Interfaxile täpsustati, et kured naasid kodukanti Rjazani oblastisse koos teadlastega ja lennuki pardal. Seal saadavad nad ka talve mööda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles