Strauss-Kahn süüdistas meediat

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominique Strauss-Kahn.
Dominique Strauss-Kahn. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) endine juht Dominique Strauss-Kahni sõnul on ta langenud meedia «nõiajahi» ohvriks.

«Mind pole kunagi Prantsusmaal ega üheski teises riigis kunagi süüdi mõistetud,» ütles Strauss-Kahn (63) Prantsuse nädalakirjale Le Point antud intervjuus, mis avaldatakse homme, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Seetõttu ei õigusta mitte miski seda, et minust on saanud meedia rünnaku sihtmärk, mis mõningatel päevadel meenutab inimjahti,» lisas Strauss-Kahn, kes soovis, et meedia tema privaatsust austaks ja ta rahule jätaks.

Kuu alguses pääses Strauss-Kahn vägistamiskahtlustustest, kuna IMFi endist juhti ja tema sõpru varem grupivägistamises süüdistanud Belgia prostituut loobus süüdistustest, misjärel lõpetas prokuratuur uurimise.

Küll aga kahtlustatakse Strauss-Kahni endiselt kupeldamises, mees on seotust organiseeritud prostitutsioonivõrgustikuga eitanud.  

Prantsuse presidendiks kandideerida soovinud IMFi endise juhi paljulubav karjäär katkes aasta alguses, kui ta võeti New Yorgis vahi alla. Toateenija Nafissatou Diallo süüdistas Strauss-Kahni vägistamiskatses hotellisviidis.

Hiljem tunnistasid USA prokurörid Diallo ütlused ebausutavaks, kuid koju Prantsusmaale naasnud Strauss-Kahni tabas kohe uus skandaal, kui noor kirjanik Tristane Banon süüdistas teda vägistamises. Politsei tunnistas aga 2003. aastal toimunud võimaliku kuriteo aegunuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles