Eurovisiooni ajal võib Moskvas toimuda slaavi geiparaad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matrjoškad Eurovisiooni logo ees
Matrjoškad Eurovisiooni logo ees Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Seksuaalvähemuste esindajad kavatsevad korraldada Moskvas homoparaadi samal päeval, mil Venemaa pealinnas toimub Eurovisiooni lauluvõistluse finaal.

«Geiparaadi korralduskomitee otsustas pühapäeval, et Slaavi Gay Pride toimub 16. mail, Eurovisiooni lõppkontserdi päeval,» ütles Interfaxile aktsiooni eestvedaja Nikolai Aleksejev.

Ta hoiatas, et homoseksuaalid ei piirdu ainult tänaval trallitamisega. «Slaavi Gay Pride'i raames toimuvad 14.-16. maini mitmed kultuuri- ja poliitilised üritused ning 16. mail tähistame rahvusvahelist homofoobiavastast päeva,» selgitas Aleksejev.

Tema andmeil võib mais olla Moskvas kõige arvukamalt esindatud Valgevene geikogukond.

Aleksejev rõhutas, et geiparaad toimub Moskvas sõltumata sellest, kas linnavõimud annavad selleks loa või mitte.

Aleksejev on juba aastaid üritanud Moskvas homotralli korraldada, kuid linnavalitsus ei ole selleks kordagi luba andnud. Omasooarmastajate sanktsioneerimata kogunemised ja väljaastumised on lõppenud miilitsaga kähmlemise ja vahistamistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles