Viienda põlvkonna AK-12 läheb seeriatootmisesse 2013. aastal

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asepeaminister Dmitri Rogozin viienda põlvkonna Kalašnikovi automaadiga AK-12.
Vene asepeaminister Dmitri Rogozin viienda põlvkonna Kalašnikovi automaadiga AK-12. Foto: SCANPIX

Teaduslik-tootmiskoondis Ižmaš alustab Kalašnikovi automaatide AK-12 seeriatootmist 2013. aastal, kinnitas peakonstruktor Vladimir Zlobin.

Zlobin rääkis RIA Novostile, et esialgsed katsetused viiakse läbi selle aasta lõpus, riiklikud katsetused lõpevad juuni-juulis 2013.

«Need automaadid tekitasid suurt huvi kõigis jõustruktuurides, muu hulgas ka kaitseministeeriumis. Seda oodatakse nii meil kui välismaal.» Ta selgitas, et jõustruktuuridest saadavad tellimused pole suurimad ja Ižmaš valmistab seetõttu AK-12 nn tsiviilversiooni.

«Terve rida lahingvariante – püstolid, kuulipildujaid, vintpüssid ja käsikuulipildujad ning seda nii üld- kui spetsiaalseks otstarbeks, valmistatakse uue automaadi baasil,» lisas Ižmaši peakonstruktor.            

Ižmaš tegeleb AK-12 väljatöötamisega 2011. aasta keskpaigast saadik. Relv on säilitanud Kalašnikovi automaadi klassikalise põhiseade, kuid konstruktiivsuse ja ergonoomika osas on eelmiste mudelitega võrreldes tehtud täiendusi.     

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles