Apple'i aktsia on kolme nädalaga kukkunud üle 10 protsendi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i logo Yerba Buena kunstikeskuse fassaadil San Franciscos.
Apple'i logo Yerba Buena kunstikeskuse fassaadil San Franciscos. Foto: SCANPIX

Tänavu 12. septembril tõi USA Apple välja iPhone 5, kui enne seda oli Apple'i aktsia olnud kõigi aegade rekordtasemel ja maksis 705,07 dollarit, siis neljapäevane sulgemishind oli 628,10 dollarit, mis teeb languseks 10,3 protsenti ja tähendab börsiväärtuse tohutut vähenemist kolme nädalaga, kirjutab Dagens Industri.

Viimaste nädalate langusele vaatamata on Apple'i aktsia sel aastal kerkinud 55 protsenti ja viimase kolme aastaga ligi 300 protsenti.

Apple'ile on teatud tagasilöögiks ka USA kohtu neljapäevane otsus. See tühistas varasema Apple'i algatatud patendivaidluses tehtud kohtuotsuse, mis oli keelanud USA-s Apple'i konkurendi Samsungi nutitelefoni Galaxy Nexus müügi. Selle tõttu kukkus Apple'i aktsia neljapäeval kaks protsenti.

Apple'i aktsialangusest hoolimata ootavad analüütikud firmalt head kvartalitulemust. Oodatakse 8,4 miljardi dollari suurust puhaskasumit ja 36,3 miljardi dollarilist käivet. Kasum aktasia kohta oleks sel juhul 8,91 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles