Kreekas tekitab pingeid Jeesust homona kujutav näidend

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märulipolitseinikud pidasid eilsel meeleavaldusel Ateena teatri ees teiste seas kinni õigeuskliku munga.
Märulipolitseinikud pidasid eilsel meeleavaldusel Ateena teatri ees teiste seas kinni õigeuskliku munga. Foto: SCANPIX

Jeesus Kristust homoseksuaalina kujutav Ameerika näidend tekitab uusi pingeid Kreeka neonatsirühmituse ja inimõiguslaste vahel, kes süüdistavad neonatse hirmutamises.

Eile hilisõhtul pidas politsei Ateena teatri ees, kus parasjagu mängiti etendust «Corpus Christi», kinni üle 30 inimese, kes soovisid näidendi keelustamist, vahendas AFP.

Terrence McNally kirjutatud «Corpus Christit» mängiti esmakordselt 1998. aastal New Yorgis ning see kujutab Jeesust ja apostleid homoseksuaalidena elamas tänapäevases Texases.

Neonatsirühmitus Kuldne Koidik saatis üleeile mitmed oma liikmed, sealhulgas mõned oma parlamendisaadikud, blokeerima teatri uksi ja saatma publikut minema.

«See on jumalat teotav näidend,» ütles parlamendisaadik Ilias Panagiotaros ajakirjanikele, päästes hiljem valla ropu sõimuvalingu albaanlaste ja homode aadressil. Näidendi lavastaja Laertis Vassiliou on sündinud Albaanias.

Kuldne Koidik, mis viimastel aastatel oli Kreeka ühiskonnas marginaalne, on pärast tänavustel parlamendivalimistel enam kui 400 000 hääle korjamist hakanud jõudu demonstreerima. Rühmitus on saatnud oma liikmete salku hirmutama välismaalastest kaubitsejaid, avalikult hirmutanud poliitilisi vastaseid ning seda arvatakse olevat sisserändajate peksmiste taga, mis on levinud üle riigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles