Tulistamises haavata saanud Mauritaania president viiakse Pariisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mauritaania president Mohamed Ould Abdel Aziz
Mauritaania president Mohamed Ould Abdel Aziz Foto: SCANPIX

Tulistamises haavata saanud Mauritaania president Mohamed Ould Abdel Aziz toimetatakse täna Pariisi, kus talle on pärast kuuli eemaldamist pealinna Nouakchotti haiglas tagatud tänapäevane ravi, ütles julgeolekuallikas AFP-le.

Abdel Aziz sai haavata eile Nouakchotti lähedal aset leidnud tulistamises, tema elu pole ohus. Mauritaania valitsuse eestkõneleja sõnul sai president kätte haavata ja toimetati haiglasse, kui tema auto pihta tulistati teel Tweilasse, kus ta veedab enamuse nädalavahetustest.

Algselt liikus versioon, et riigipead tulistas mootorattaga sõitnud mees, kuid viimastel andmetel oli tegemist hoopis õnnetusega ehk kogemata tulistatud lasuga.

«Tegemist oli õnnetusjuhtumiga, sõjaväeüksus ei tundnud presidendi autokolonni ära. Mauritaania rahvas võib rahuneda, presidendiga on kõik korras. President sai vaid kergelt haavata, ta tuli ise haigla ees autost välja, kõndis ilma raskusteta sisse ja talle anti esmaabi,» rääkis kommunikatsiooniminister Hamdi Ould Mahjoub.

Abdel Aziz on endine kindral, kes juhtis 2008. aastal sõjaväelist riigipööret. Aasta hiljem võitis ta presidendivalimised.

Mauritaania on sõdinud lääneriikide toel Al-Qaedaga seotud terrorirühmituste vastu ja algselt arvati, et tegemist võis olla islamiäärmuslaste rünnakuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles