Venemaal toimuvad Putini uue ametiaja esimesed kohalikud valimised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naisvalija täna Moskva lähedal Himkis.
Naisvalija täna Moskva lähedal Himkis. Foto: SCANPIX

Venemaal toimuvad täna esimesed kohalikud valimised pärast president Vladimir Putini Kremlisse naasmist – valitakse regioonide kubernere ja linnapäid.

Valimised hõlmavad peaaegu kogu riigi, üksikute erandite hulgas on Moskva ja Peterburi. Rahvas valib oma esindajaid kolme kohaliku ja piirkondliku võimutasandi organitesse.

Viie Venemaa regiooni elanikud saavad endale kuberneri valida esimest korda pärast seda, kui Putin 2004. aastal kuberneride otsevalimised kaotas. Otsus ei leidnud heakskiitu ja president Dmitri Medvedev allkirjastas vahetult enne ametiaja lõppu selle aasta mais otsevalimiste taastamise seaduse.

Valimiskomisjoni aseesimees Leonid Ivlev rõhutaski televisioonis, et kõige tähtsam on võimalus kaheksa-aastase vaheaja järel taas kubernere valida.

Opositsioonivaatlejad on juba jõudnud sotsiaalvõrgustike vahendusel arvukatest valimisrikkumistest teada anda, aga Ivlev manitses teleesinemises: «Ärge kirjutage sotsiaalvõrgustike saitidel igasugu lollusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles