USA kindlustusfirmad ei saa kliimamuutusest enam mööda vaadata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kindlustusfirmad ei saa kliimamuutusest enam mööda vaadata
USA kindlustusfirmad ei saa kliimamuutusest enam mööda vaadata Foto: SCANPIX

USA kindlustusfirmad ei saa enam mööda vaadata kliimamuutusest ja sellega kaasnevatest äärmuslikest kliimailmingutest.

Kindlustusalal toimuvat jälgiv organisatsioon Ceres avaldas vastavasisulise raporti, edastab foxnews.com.

Raportis seisab, et aina enam peavad kindlustusfirmad välja maksma kahjutasusid looduskatastroofide poolt tekitatu tõttu.

«Teaduslikel andmetel tekitab kliimamuutus aina enam võimsaid ja pikki põuaperioode, kuivust ja sademed,» tõdetakse raportis.

Raportis rõhutatakse, et kindlustusfirmad peaksid hakkama rohkem tähelepanu pöörama tegevustele, mis aitavad toota rohelist energiat ning kahandada saastamist.

Ceres viitab oma raportis ka maailma suurima kindlustusfirma Munich Re uurimisraportile.

Uuring näitas, et Põhja-Ameerikas tuleb viimastel aastakümnetel aina sagedamini ette erinevaid looduskatastroofe, nagu orkaane, tornaadosid, kuivust, põuda, maastikupõlenguid ja üleujutusi.

Munich Re andmetel näitavad need äärmusilmingud kliimasoojenemist.

Maailma erinevates paikades on looduskatastroofide arv kasvanud, kuid kõige suurem on nende arvukuse kasv Põhja-Ameerikas.

Kui 1980. aastal oli USAs 63 looduskatastroofi, mille tagajärgede eest maksis üle miljoni dollari, siis 2010. aastal oli neid juba 250.

1980. aastal maksti kogu maailmas looduskatastroofide tekitatud kahjutasu eest üheksa miljardit dollarit. 2000. aastatel on see summa kasvanud 36 miljardi dollarini aastas.

Näiteks möödunud aastal maksti ainuüksi USA äikesetormide tekitatud kahjude eest rekordilised 26 miljardit dollarit. See on 2010. aastaga võrreldes kahekordne.

Kriitikute arvates on 30 aastat liiga lühike aeg põhjapanevate järelduste tegemiseks. Nende arvates kergitavad ahjutasusummasid rahvastiku juurdekasv ja vara väärtuse kasv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles