Pakistani sõdurid vallutasid politseikooli

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakistani julgeolekujõud teatasid pärast kaheksa tundi väldanud piiramislahingut, et täna hommikul relvastatud rünnaku alla langenud politsei treeningkeskus riigi idaosas asuva Lahore lähedal on tagasi võetud ning neli sissi tapetud ja veel kolm arreteeritud.


Telepildis näidati valitsuse paramilitaarseid sõdureid juubeldamas kompleksi katusel. Nad hüüdsid kiitust Allahile, viibutasid sõrmedega V-märki ja tulistasid õhku. Samuti näidati kolme habetunud vestides meest ülestõstetud kätega eriväelastele alla andmas, vahendas AFP.


Kohale saabunud rahvahulk karjus elagu Pakistani armeele. Mõne minuti jalutuskäigu kaugusel lebas aga tee ääres liikumatult ilmselt surnud hobune. Lõplikku inimohvrite arvu alles täpsustatakse - seni on räägitud neljast kuni neljakümnest hukkunust. Üks politseiohvitser väitis, et ta nägi kompleksis kaheksat kuni kümmet laipa.

Pakistani siseministeeriumi juht rääkis varem poolestsajast haavatud politseinikust.

Sisside rünnaku alla sattunud kompleksi jäid varem lõksu kümned inimesed. Pärast lahingut kihutasid kompleksi ümber ja linna viival teel kiirabiautod, millega toimetati kannatanuid haiglatesse. Kõikjal on näha ka armee sõidukeid. Pool tundi pärast valitsusvägede võidu kuulutamist kõlas ümbruskonnas veel kaks üksikut lasku.

Lahores rünnati vähem kui kuu aja eest ka maavõistlusele saabunud Sri Lanka kriketimeeskonda ning siis hukkus kuus politseinikku, samas kui 14 tundmatut püssimeest pääses põgenema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles