Baumgartneril oma kiirusest hüppe ajal aimu polnud

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria langevarjur Felix Baumgartner pärast edukat hüpet.
Austria langevarjur Felix Baumgartner pärast edukat hüpet. Foto: SCANPIX

«Mul ei ole absoluutselt mingit aimu, kas ja millisel ajahetkel ma ülehelikiirusel lendasin,» sõnas eile helist ligi 265 km/h võrra kiirema tempoga liikunud Austria langevarjur Felix Baumgartner pärast oma hüpet.

Facebooki vahendusel kiirustas meest õnnitlema Austria liidupresident Heinz Fischer, kes kirjutas, et Austria on Baumgartneri saavutuse üle uhke. «Tegemist on suurejoonelise õnnestumisega, mis saavutati julguse ja visadusega ning mis leidis ülemaailmset tähelepanu,» ütles ta.

 Austria liidukantsler Werner Faymann kõneles aga Spiegeli teatel muljetavaldavast saavutusest. «Läksite inimvõimete piirile ja füüsika piirile,» kiitis ta.

Vahetult enne hüpet ütles aga Baumgartner: «Olen väga, väga kõrgel. Maailm on väike. Tulen nüüd koju tagasi». Pärast sooritust jutustas ta, et vahepeal oli tal tunne, et kaotab kohe teadvuse. Lõpuks avanes langevari aga plaani kohaselt ja maa peal asunud kontrollkeskuses puhkes juubeldamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles