Krasnojarskis suri kolme nädala jooksul juba kolmas kaelkirjak

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaelkirjak
Kaelkirjak Foto: SCANPIX

Krasnojarski Rojev Rutšei loomaaias suri juba kolmas kaelkirjak viimase kolme nädala jooksul, mistõttu otsustasid linnajuhid kõrvaldada ametist loomaaia direktori.

«Kaelkirjak Zabava suri eile. Linnapea Edkham Akbulatov andis korralduse moodustada erikomisjon, mis selgitaks välja loomade suremise põhjuse,» teatas linnapea esimene asetäitja Viktor Ševtšenko ITAR-TASSile. «Loomaaia direktor kõrvaldati uurimise ajaks ametist.»

Loomaaed pole juhtunu kohta teavet jaganud.

Kaelkirjak Lavr suri 26. septembril. Uuringud näitasid, et kabjalisi toideti kartulikrõpsude ja soolapähklitega. Lavri sõbratar Jara suri 2. oktoobril.

Analüüsid näitasid, et esimene suri maksatsirroosi tagajärjel, teine suri stressi tõttu.

Loomaaia direktor Nikolai Kulakov kinnitas siis, et kahe looma surm nii lühikese aja vältel on puhas kokkusattumus. Tema sõnul hoitakse kõiki kaelkirjakuid heades tingimustes.   

Linnavolikogu saadikute väitel käis kaelkirjakute elualal remont ja loomi hoiti tänaval, vahendas rbk.ru.

Krasnojarski loomaaed, mis paikneb 30 hektaril, sai endale kuus kaelkirjakut 2007. aastal Lõuna-Aafrika Vabariigist. Loomad muutusid kohe loomaaia tõeliseks tõmbenumbriks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles