Prantsuse Alpides maha lastud britt pidas oma isa testamenti võltsinguks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse Alpides Annecy lähedal Chevaline`i külas lasti septembri alguses maha Suurbritannia kodakondsusega Iraagi päritolu isikud
Prantsuse Alpides Annecy lähedal Chevaline`i külas lasti septembri alguses maha Suurbritannia kodakondsusega Iraagi päritolu isikud Foto: SCANPIX

Prantsuse Alpides Annecy lähedal Chevaline`i külas lasti septembri alguses maha Suurbritannia kodakondsusega Iraagi päritolu isikud.

Tegemist oli 50-aastase Saad al-Hilli, tema 47-aastase naise Iqbal al-Hilli ja mehe 73-aastase kasuema Suhaila Al-Allafiga, edastab Šoti väljaanne Herald.

Esmastel andmetel oli tegemist naise emaga, kuid hiljem lükati see ümber.

Ka kohalik jalgrattur Sylvain Mollier kaotas elu. Ellu jäid al-Hillide kaks tütart. Nelja-aastane Zeena pääses surmast, jäädes oma ema surnukeha alla. Seitsmeaastane Zainab sai raskelt kannatada, kuid ta paraneb.   

Politseiuurijate sõnul kahtlustas Saad al-Hilli, et ta isa testament on võltsitud. Al-Hillide haagissuvilast leiti mitu versiooni testamendist, milles on jagatud viie miljoni euro suurust pärandust. Prantsuse uurijad loodavad Suurbritannia politsei käest saada andmeid, mida Saad al-Hilli plaanis oma isa testamendiga teha.

«Saad al-Hilli kogu elu ja tegevus on internetis. Ta salvestas oma andmeid mitmestesse kohtadesse,» sõnas Annecy prokurör Eric Maillaud.

Teine tapmise uurimise seisukohast tähtis leid tehti al-Hillide BMW marki autost. Perekonna viimane ühispilt tehti vaid 33 minutit enne pereliikmete surma. Meedia andmetel tegid al-Hillid fotod Arnandi külas.

«Naised on fotodel naeratavad. Keegi neist ei teadnud, et neid ootab ees tragöödia,» sõnas prokurör Eric Maillaud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles