Lukašenka: kui EL maksab, sõelume illegaalid piiril välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka. Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka tunnistas, et riigi piirivalve on lõpetanud Euroopa Liidu riikidesse suunduvate illegaalide väljasõelumise.

«Kõik, mis tuleb Afganistanist, me püüdsime siin oma kulul kinni, hoidsime ja saatsime Venemaale tagasi. Kümneid tuhandeid inimesi aastas. Mulle koostati raport - need on radioaktiivsed ained, lõhkeained, uimastid. Me sõelusime kõik selle välja. Milleks meile seda tarvis? Ega nad ju meie juurde sõida,» ütles Lukašenko täna Minskis pressikonverentsil.

«Nad (EL) materdavad meid alailma, aga meie kaitseme neid!» lisas ta.

«Väga palju illegaale läks Leetu ja Poolasse, illegaalid tulvasid üle piiri. Räägitakse, et seal on koonduslaagrid afgaane, tšetšeene, kaukaaslasi tuubil täis. Mulle helistatakse sellega seoses. Kas nad on minu inimesed, valgevenelased või? Nendele tuleks ma hommepäev järele. Ei ole minu omad, miks te minu poole pöördute?» ütles Lukašenko.

«Kuulge, poisid, makske raha ja me kaitseme piiri edasi. Kui raha ei tule, siis pole meil võimalik sellises võtmes töötada. Makske raha ja me kaitseme,» rõhutas president.  

«Vaat sellega me neile (EL-i riikidele) näitasimegi, mis asi on Valgevene,» lisas Lukašenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles