Vene opositsiooniliidrit ähvardab kümneaastane vangistus

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene vasakopositsiooni juht Sergei Udaltsov.
Vene vasakopositsiooni juht Sergei Udaltsov. Foto: SCANPIX

Vene opositsiooni üht tuntumat liidrit, Vasakrinde juhti Sergei Udaltsovi, ähvardab massirahutuste organiseerimise eest kuni kümneaastane vanglakaristus.

Uurijad otsisid täna hommikul läbi Udaltsovi Moskvas asuva korteri ja ka tema vanemate elupaiga. Udaltsov kirjutas oma mikroblogivõrgustiku Twitter kontol, et ta viidi mõjuvõimsa juurdluskomitee peakorterisse ülekuulamisele, vahendas uudiseagentuur RIA Novosti.

Uudisteagentuuri AP teatel on võimud avanud väidetavate massirahutuste kavandamise pärast Udaltsovi suhtes kriminaalasja, et uurida filmis toodud süüdistusi valitsuse kukutamise kohta.  

Nädalapäevad tagasi lasi Venemaa riiklik telekanal NTV eetrisse Udaltsovit laimava filmi «Protesti anatoomia II». Filmi järgi kavandas Udaltsov valitsuse kukutamist Gruusia parlamendiliikme Givi Targamadze ja endise Moskva Panga presidendi, Ühendkuningriigis eksiilis elava Andrei Borodini abiga.

Udaltsovi sõnul ei vasta süüdistused tõele ning dokumentaalfilmis näidatud salvestisi on monteeritud.

Udaltsovi peetakse Vene opositsiooniliikumise üheks võtmetegijatest. Vene võimud on pärast Vladimir Putini naasmist Kremlisse võtnud vastu rea seadusi, mida vaatlejad näevad kodanikuühiskonda rõhuvatena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles