Röövlite ohvriks langenud Rotterdami muuseumis puudus turvameeskond

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi koht Kunsthali seinal oli enne vargust täidetud Henri Matisse'i maaliga «Lugev tüdruk valges ja kollases».
Tühi koht Kunsthali seinal oli enne vargust täidetud Henri Matisse'i maaliga «Lugev tüdruk valges ja kollases». Foto: SCANPIX

Rotterdami muuseumis Kunsthal, kust eile varahommikul viidi minema seitse hinnalist maali, polnud turvamehi.

«Selles hoones polnud kedagi ja pärast alarmi sisselülitumist Kunsthalis sõitis sinna kohale ühe turvafirma meeskond,» rääkis politsei pressiesindaja kohalikule telekanalile RTV Rijnmond. «Nad märkasid sissemurdmist ja teatasid sellest meile.»

Maalid, mille seas oli Picasso, Monet’, Matisse’i ja Gauguini taieseid, oli pärit mainekast Triton Foundationi kollektsioonist ja need olid galeriis seoses selle 20. sünnipäeva tähistamisega.  

Kunsthali direktor Emily Ansenk rääkis pressikonverentsil, et muuseumis on tehnoloogiline turvasüsteem, mis on seatud üles vastavalt kooskõlastusele kindlustusfirmaga. «See tähendab, et me kasutame turvakaameraid ja alarmsüsteemi, kuid mitte inimesi.»

Kohalik politsei tegeleb vargusega väga tõsiselt, vahendas telejaam Nos. Uurimisse on kaasatud 25 detektiivi - täpselt sama palju tegeleb tavaliselt ühe mõrvalooga. Praegu pole selge, kuidas vargad hoonesse sisse pääsesid ja kui palju neid oli.

Eile rääkisid politseinikud, et röövlid sisenesid hoonesse umbes kella 3 paiku.

Portaal Dutch News kirjutab, et oma osa mängis kuritöös ka hoone planeering. Maja on ehitatud 1992. aastal hollandi arhitekti Rem Koolhaasi projekti järgi. Selles pole sisemist liigendatust, mis takistaks vaba liikumist ja nii saab pärast majja sisenemist minna igale poole ehk siis kõikidesse saalidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles