Nigeri delta juures rööviti Eesti kodanikust meremees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laev Bourbon Liberty 249
Laev Bourbon Liberty 249 Foto: worldmaritimenews.com

Prantsuse firma Bourbon teatel rööviti Nigeri jõe delta juures kuus Vene ja üks Eesti meremees, ülejäänud üheksa meremeest pääsesid.

«16. oktoobril teavitas laevafirma Bourbon välisministeeriumi, et ettevõttele kuuluva laeva Burbon Liberty meeskonna seitse liiget, kelle hulgas on üks Eesti kodanik, on Nigeeria ranniku lähistel piraatide poolt röövitud,» teatas Eesti välisministeerium.

Välisministeerium tegeleb küsimusega koos teiste vastavate ametiasutustega ning on ühenduses Eesti kodaniku lähedastega ja laevafirma esindajatega.

Venemaa ajutine asjur Nigeerias Valeri Sapošnikov ütles uudisteagentuurile Interfax, et ükski meremees piraatide rünnakus vigastata ei saanud, kuid nende asukoht on teadmata.

«Üksikasjade selgitamiseks hoiame ühendust laeva omanikfirma ja Nigeeria julgeolekuteenistustega,» lisas Sapošnikov, kes rohkem üksikasju juhtunu kohta ei avaldanud.

Laevafirma kinnitusel rööviti laeva Bourbon Liberty 249 seitse liiget sel esmaspäeval. Luksemburgi lipu all seilavat laeva, mis oli teel Bonny jõe lisajõe Ogu kaldal asuvasse Nigeeria Onne sadamasse, piraadid esialgsetel andmetel  ei kaaperdanud.

Uudisteagentuuri AP andmetel õnnestus laeva ülejäänud üheksal  meeskonnaliikmel pantvangistajate käest pääseda ning ohutult Onne sadamasse jõuda. 

Bourbon on võtnud ühendust röövitud meremeeste perekondadega ja edastab neile toimuvast regulaarselt informatsiooni.

Pardal olevate meremeestega on kõik korras, ka meeste tervis on hea, kinnitati laevafirmast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles