Uurijad küsitlesid Arafati leske

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina president Yasser Arafat 2004. aasta juulis.
Palestiina president Yasser Arafat 2004. aasta juulis. Foto: SCANPIX

Prantsuse uurijad küsitlesid 2004. aastal Pariisi lähedal sõjaväehaiglas surnud Palestiina liidri Yasser Arafati leske Suha Arafati, kes usub, et tema abikaasa mürgitati.

Uurimisele lähedal seisev anonüümne allikas ütles uudisteagentuurile AFP, et Maltal elavat Suha Arafati küsitleti möödunud kuu keskpaigas. Rohkem üksikasju pole juhtunu kohta avaldatud.

Arafati surma hakati uuesti uurima augusti lõpus, kui tema pere pöördus Prantsusmaa kohtu poole, väites, et Arafat suri polooniumimürgituse tagajärjel.

Varem olid Šveitsi eralabori teadlased leidnud 2004. aastal 11. novembril 75 aasta vanusena surnud Nobeli rahupreemia laureaadile kuulunud esemetelt polooniumi jälgi, mis tekitas kahlusi, et Palestiina liider võidi mürgitada.

Osa palestiinlasi leiab, et Arafati võisid mürgitada Iisraeli agendid, kuigi pärast Arafati surma läbi viidud Palestiina uurimine välistas mürgitamise. Iisrael on eitanud seotust Arafati mõrvaga.

Arafati pere on nõustunud ka Läänekaldale Ram Allah´ mausoleumi maetud Arafati säilmete välja kaevamisega, et eksperdid saaksid võtta proove.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles