Piraatide rünnakud Lääne-Aafrika rannikul on üha sagenenud

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks Somaalia rannikule ja Adeni lahele tegutsevad piraadid aktiivselt ka Lääne-Aafrika rannikul Guinea lahes.
Lisaks Somaalia rannikule ja Adeni lahele tegutsevad piraadid aktiivselt ka Lääne-Aafrika rannikul Guinea lahes. Foto: SCANPIX

Kui kurikuulsate Somaalia piraatide rünnakuid on viimastel aastatel suudetud ohjeldada, siis Lääne-Aafrika piraadid on muutunud üha aktiivsemaks.

Erinevalt oma Somaalia kolleegidest ei hoia Lääne-Aafrika piraadid laevu kuude või aastate kaupa kinni ja ei oota, millal aluse ja selle meeskonna eest lunaraha makstakse.

Peamiselt rünnatakse laevasid Guinea lahes ning enamasti langeb piraatide valik laevadele, mis veavad välja naftat Nigeri jõe deltast. Ka Bourbon Liberty 249, mille pardal viibis ka üleeile röövitud Eesti kodanik, on puksiir- ja naftapuurtorni ankrutõstelaev.

Sel aastal on samas piirkonnas toimunud ligi poolsada rünnakut, mida üritavad takistada merel patrullivad Nigeria ja Benini alused.

Kui 2010. aastal ei toimunud uudisteagentuuri AFP teatel piirkonnas ühtegi rünnakut, siis BBC andmetel võeti toona samas piirkonnas pantvangi kolm prantslasest meremeest, kes hiljem siiski vabastati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles