Ametist lahkunud ELi tervishoiuvolinik eitab süüd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Dalli.
John Dalli. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni tervishoiu- ja tarbijapoliitika voliniku John Dalli tagasiastumine seoses Euroopa Liidu pettusevastase ameti OLAF uurimisega mõjuvõimuga kauplemise osas tõotas kolmapäeval üha laienevat skandaali.

Dalli, kelle ametivolituste alla käisid ka tundlikud valdkonnad nagu toiduohutus ja ravimipoliitika, väitis, et teda sunniti tagasi astuma.

Maltalasest volinik kinnitas kolmapäeval usutlustes, et on süütu ja tubakakompaniide lobitöö ohver. Nimelt kavatses ta kehtestada uued ranged reeglid, mis vähendaksid suitsetamise ahvatlust. Nüüd pannakse protsess seisma, kuni Malta volinikukohale uue kandidaadi esitab.

«Tõik, et see direktiiv ei näe päevavalgust, on tubakatööstuse suur võit,» ütles Dalli usutluses portaalile New Europe.

Tema juhtimisel asuti veebruaris ellu viima ettepanekuid vähenedada sigaretipakkide visuaalset atraktiivsust ja karmistada piiranguid ka sellistele toodetele nagu huuletubakas ja e-sigaretid.

Dalli teavitas Euroopa Komisjoni presidenti José Manuel Barrosot oma otsusest tagasi astuda pärast OLAFi algatatud uurimist tubakatootja Swedish Match kaebuse suhtes. Voliniku tagasiastumine jõustus viivitamatult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles