Taliban võttis vastutuse politseikooli rünnaku eest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakistani taliibide liider Baitullah Mehsud kinnitas teisipäeval, et just tema rühmituse võitlejad olid need, kes ründasid eile idapoolse Punjabi provintsi pealinna Lahore lähedal politseiakadeemiat.


«Jah, me panime selle rünnaku toime. Ma annan täpsemad detailid hiljem,» kinnitas mässumeelses Waziristani hõimupiirkonnas end varjav sissijuht telefonitsi Reutersile.

Mehsud juhib erinevate rühmituste katusorganisatsiooni meenutavat liikumist Tehrik-e-Taliban Pakistan ning on võtnud vastrutuse rea terroritegude eest peamiselt riigi loodealadel.

Kaheksa kadeti surma ja veel kümnete haavatasaamisega lõppenud verine aktsioon muutis esmaspäeval Lahore ümbruse sõjatsooniks, mille kohal tiirutasid sõjaväe kopterid.

Kaheksa tundi väldanud draama järel alustatud otsustava vastupealetungiga tapsid valitsusele ustavad julgeolekujõud - armee, paramilitaarsed üksused ja politsei löögirühmad - lõpuks neli islamisissi ning arreteerisid veel kolm meest.

Kolm sissi lasid end väidetavalt ise õhku. Kompleksist päästeti kümmekond kadetti, kes olid sinna pantvangi jäänud. Haiglatesse toimetati kokku 89 inimest ning nendegi tausta kontrollitakse põhjalikult, et hoida ära mõne sissi põgenemist.

Pakistani siseministeeriumi ülem Rehman Malik ütles juba varem meediale, et võimude arvates olid eilse rünnaku taga Mehsudile lojaalsed taliibid Lõuna-Waziristanist.

Maliki sõnul võeti elusana kinni ka üks afgaan, kes oli saabunud Lahoresse paari nädala eest ja seal korteri üürinud.

Kuu aja eest ründas tundmatute sisside löökrühm samas suurlinnas ka Sri Lanka kriketikoondise bussi ning tookord tapeti kuus politseinikku ja bussijuht.

Pakistani Talibanil on sidemed ka Afganistani Talibaniga ja üle piiri toimub pidev sisside edasi-tagasi liikumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles