Nigeeria ametnik: ettevalmistused pantvangide päästmiseks käivad

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laev Bourbon Liberty 249
Laev Bourbon Liberty 249 Foto: worldmaritimenews.com

Nigeerias valmistatakse ette operatsiooni pantvangi võetud meremeeste, kelles seas on üks Eesti ja kuus Vene kodanikku, vabastamiseks.

Nigeeria mereväe esindaja Kabiru Aliyu rääkis, et praegu käivad ettevalmistused pantvangide päästmiseks, vahendas Xinhua. «Kõik rattad on pandud pöörlema selleks, et tagada pantvangide vabastamine ja võtta kinni kurjategijad,» ütles ta.   

Piraadid võtsid Prantsuse nafta- ja gaasifirmale Bourbon SA kuuluva puksiiri Bourbon Liberty 249 kinni esmaspäeval Brassi linna lähistel Nigeri jõe deltas.

Vene välisministeerium teeb kõik endast oleneva, et Nigeerias pantvangi võetud meremehed pääseksid vabadusse, vahendas RIA Novosti.

Valgevene meedial on andmeid, et meeskonda kuulub ka valgevenelane Sergei Kurganovitš. Seda, kas tema on pantvangide seas või mitte, uurivad Valgevene diplomaadid, vahendas BelaPAN.

Luksemburgi lipu all sõitval laeval oli kokku 16-liikmeline meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles