Nuhkimisskandaali segatud Saksa raudteefirma juht lahkus ametist

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Bahn AG tegevjuht Hartmut Mehdorn pani ameti maha
Deutsche Bahn AG tegevjuht Hartmut Mehdorn pani ameti maha Foto: AP / Scanpix

Saksa riikliku raudteefirma Deutsche Bahn AG tegevjuht Hartmut Mehdorn pani eile ameti maha töötajate nuhkimise ümber puhkenud skandaalide pärast.


Mehdorni sõnul paneb ta ameti maha selleks, et panna punkti kahjulikele aruteludele, mis on halvad firmale ja kogu riigile, vahendas

Times Online.

Surve 66-aastase tegevjuhi tegevusele suurenes pärast seda, kui valitsus loobus värske nuhkimisskandaali tõttu tema toetamisest.

Liidukantsler Angela Merkel toetas Mehdorni vaatamata väidetele, et firma on jälginud 173 000 töötaja kontakte varustajatega.

Tema hoiak aga muutus, kuna uute süüdistuste järgi nuhkis ettevõte töötajate elektronkirju, et hoida silma peal nende võimalikel sidemetel ajakirjanike ja parlamendiliikmetega.

Mehdorni sõnul on ta talumatute spekulatsioonide ohver. «Eelarvamused, kahtlused ja spekulatsioonid on võtnud sellise ulatuse, mis pole juba ammu talutavad isegi minu jaoks,» selgitas ta.

«See pole mitte andmekaitseskandaal, vaid pigem kampaania firma juhtkonna väljavahetamiseks,» lisas ta.

Tema sõnul pole uurijad leidnud mingeid tõendeid firma juhtkonna illegaalse tegevuse kinnitamiseks.

Mehdorn kinnitas, et pole midagi valesti teinud ja et tema südametunnistus on puhas.

Mehdorn astus raudteefirma direktori ametikohale 1999. aastal. Tema juhtimisel on ettevõtte käive kasvanud kaks korda.

Ta pidi juba 2007. aastal pensionile minema, kuid töölepingut pikendati 2011. aastani selleks, et Mehdorn saaks viia lõpule firma erastamisprotsessi.

Saksa avalikkus raudteefirma erastamist ei poolda, kuna kardetakse peamiselt hinnatõusu.

Deutsche Bahni erastamine, mis pidi toimuma eelmisel sügisel, lükkus globaalse majanduskriisi tõttu edasi ja Mehdorni lahkumine on teine löök nendele plaanidele.

Ametiühingud tervitasid tegevjuhi lahkumist ja teatasid, et tegemist on nuhkimisskandaali loogilise tagajärjega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles