Nigeeria võimud ja laevafirma omanikud said piraatidega ühendust

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: worldmaritimenews.com

Puksiirlaeva Bourbon Liberty 249 omanikfirma, Nigeeria korrakaitsejõud ja Vene diplomaadid võtsid vahendajate kaudu ühendust seitse meremeest röövinud piraatidega.

Pärast puksiirile jäänud meeskonnaliikmete küsitlemist väljendasid Nigeeria korrakaitsejõud ja laeva omanikfirma esindajad veendumust, et meremeeste röövimisel poliitilist eesmärki pole, vahendas lifenews.ru. Pigem püüavad kurjategijad nende eest lunaraha nõuda.   

Vene saatkonna allika sõnul tundsid piraadid huvi üksnes puksiiril olnud välismaalaste vastu, kuna nigeerlaste eest pole antud juhul mõtet lunaraha küsida.

«Praegu kulgeb kõik stsenaariumi järgi, mille kohalikud piraadid töötasid välja juba ammu,» jutustas allikas. «Alguses nad ei võta ühendust mitu päeva – peidavad pantvangid ära. Siis läbi vahendajate ahela, milles on 3-4 lüli, tulevad laevaomanikuni või selle riigi esindajateni, kelle meremehed rööviti ja hakkavad  kauplema.»

See võib kesta kahest päevast kuni 1,5 kuuni. Kõik oleneb mereröövlite nõudmiste adekvaatsusest ja laevafirma võimalustest, lisas ta.

Kohaliku turul tegutsevate laevafirmadel on eelarve juhuks, kui keegi pantvangi võetakse. Loomulikult on see mitteametlik, sest inimestega on Nigeerias äritsemine keelatud, jutustas allikas.

«See riik elab oma seaduste järgi,» öeldi Vene saatkonnast.  

Piraadid ründasid Prantsuse firmale kuuluvat puksiiri 15. oktoobril ja röövisid ühe Eesti ja kuus Vene kodanikku ehk kõik välismaalased. Laevale jäi veel üheksa meremeest, keda ei puudutatud.

Venemaa Nigeerias asuvast saatkonnast kinnitati, et jõuga kedagi vabastada ei kavatseta, vahendas Interfax.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles